Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Algemene informatie ABC-zwemlessen

Tijdens het Zwem ABC leren kinderen watervrij te zijn, drijven, zweven en zinken. De zweminstructeurs leren de kinderen op allerlei manieren onder water te gaan, zich onder water te oriënteren, draaien om de lengte- en breedte-as, survivaltechnieken, watertrappen, en zwemslagen zoals schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl.

Elk diploma betekent een bepaalde vaardigheid. Om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, is het aan te bevelen dat kinderen het Zwem ABC helemaal afmaken.

Alkmaar Sport verzorgt zeven dagen per week zwemlessen. Hierbij kan worden gekozen uit een les van 45 minuten per week, de quintet les met kleinere groepen van 45 minuten per week en/of een privé les van 30 minuten. Wij kennen speciale tarieven voor zij-instromers. Daarnaast zijn er aparte zwemlessen voor volwassenen.

Waterfestijn

Wanneer een kind start met zwemlessen start hij of zij met de Waterfestijn lessen. Kinderen komen tijdens de Waterfestijn lessen op een speelse manier in aanraking met water zodat ze zich veilig en vrij gaan voelen. Watervrij zijn kinderen die zonder schroom in het water springen en onderwater duikringen van de bodem pakken. Ook kunnen zij zowel op de buik als op de rug drijven in het water, zich op verschillende manieren voortbewegen door het water waarbij zij ook kunnen draaien. Kortom watervrij staat voor spelen en plezier! Is uw kind 'watervrij', dan stroom hij/zij door naar de ABC zwemlessen.

Het varieert per kind hoeveel Waterfestijn lessen een kind nodig heeft. Wanneer het kind alle onderdelen van de Waterfestijn lessen beheerst, dan kan het doorstromen naar het A-diploma. Gemiddeld heeft een kind ongeveer 15 maanden nodig voordat het klaar is voor het behalen van het A-diploma. Voor het B- en C-diploma staat een gemiddelde duur van 3 maanden.

U kunt uw abonnement voor de Waterfestijn lessen verlengen via de webshop van Alkmaar Sport.

  • Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord
  • Klik onderaan de homepage op 'mijn profiel'
  • U komt op de pagina 'historie en overzichten'. Selecteer vervolgens 'mijn abonnementen' in het drop-down menu
  • U kunt vervolgens uw gewenste abonnement verlengen
  • Neem uw pas mee naar de les

Snelcursussen

Naast de reguliere lessen worden er in de vakanties ook snelcursussen aangeboden voor het B- en C-diploma. Voor het A-diploma bieden wij geen versnelde cursus aan. De kinderen hebben gewoon echt de tijd nodig om voldoende spierkracht te ontwikkelen en de zwemslag goed onder de knie te krijgen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven