Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram
Datum: 17 december 2019

Henny Holtes 45 jaar in dienst bij Alkmaar Sport

Zondag 1 december was een feestelijke dag voor frontoffice medewerkster van zwembad Hoornse Vaart Henny Holtes. Henny is maar liefst 45 jaar in dienst bij Alkmaar Sport en is voor vele klanten dan ook een bekend gezicht. Op vrijdag 29 november werd Henny verrast met een surpriseparty georganiseerd door vriendin Jolanda. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het 45-jarige jubileum gevierd met vrienden, familie en collega´s van Henny.

Van hobby naar beroep

Henny was altijd een fervent wedstrijdzwemmer bij Zwemvereniging DAW. ´´Daarnaast gaf ik ook zwemles aan de kinderen. Op 1 december 1974 ben ik begonnen als bedrijfsassistente in zwembad De Overdekte in Alkmaar´´, vertelt Henny. Vervolgens heeft Henny vele taken uitgevoerd in de Alkmaarse zwembaden. Henny vervolgt: ´´Ik heb schoongemaakt en ik ben zweminstructrice geweest in zwembad De Overdekte. Toen zwembad Hoornse Vaart open ging, heb ik daar jaren zwemles gegeven. In 1996 werd ik senior-zweminstructrice en dat hield in dat ik moest stoppen met lesgeven en meer een leidinggevende functie kreeg. De laatste jaren doe ik vooral administratie en kassawerkzaamheden’’. Henny, regelmatig te vinden achter de receptiebalie, is voor veel klanten een bekend gezicht.

Alles voor de klant

‘’Het is het hartstikke leuk om activiteiten te organiseren voor de klant. Dat de feestweken geslaagd zijn voor de klant geeft mij heel veel voldoening. De opening van de overkapping van het 50-meterbad was ook erg speciaal om mee te maken’’, vertelt Henny. Toch zijn er de afgelopen 45 jaar heel wat dingen veranderd. ‘’Vroeger was alles heel erg simpel. Zo hadden we gewoon een kaartjesmachine. Nu gaat alles digitaal. Ook de lesmethodes voor de zwemlessen zijn heel anders dan 45 jaar geleden’’.

Henny kijkt met heel veel plezier terug op de laatste 45 jaar. ‘’Doe wat je leuk vindt, lieve collega’s, leuke klanten en een goede sfeer zorgen ervoor dat ik al zo lang werkzaam ben bij de Alkmaarse zwembaden’’, sluit Henny af met een lach op haar gezicht.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven