Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram
Datum: 13 december 2018

Feestelijke opening van de Body, Mind & Breath area in de Hoornse Vaart

Onder het genot van een gezellig kampvuur, glühwein en warme chocomel met slagroom werd op woensdag 12 december een splinternieuw en uniek gedeelte geopend op sport- en recreatiecomplex de Hoornse Vaart. Op bepaalde momenten kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de faciliteiten in de Body, Mind & Breath area. Daarnaast opende ook de vernieuwde entresol naast het 50-meterbad zijn deuren.

Faciliteiten Body, Mind & Breath area
Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de Body, Mind & Breath area. De Body, Mind & Breath area beschikt over een blote voetenreflexiepad, een hout gestookte Hot Barrel met temperaturen tussen de 40 – 60 graden, riet gedekte zitjes met parasol, relax hangmatten en een blote voetengraspad. De faciliteiten zijn ontspannend voor het lichaam en geest. Daarnaast heeft het een regulerende invloed op de bloeddruk en verbeterd het de weerstand van het lichaam.

Eerste in Nederland
Manager Exploitatie, Eddy Bakker, is blij met de uitbreiding van het assortiment: ‘’Wij willen de bezoekers een unieke ervaring geven. Eerst sportief bezig zijn in het zwembad en vervolgens relaxen in de Body, Mind & Breath area. Wij zien een trend in Nederland naar het bewuster omgaan met ademhaling, het geaard zijn met de grond en verhoging van de weerstand door middel van koude training’’. De Hoornse Vaart is het eerste zwembad in Nederland die dit op een laagdrempelige manier aanbiedt. Vanaf januari is het ook mogelijk om tegen betaling de Body, Mind & Breath area voor privégebruik te ervaren.

Entresol
Naast de opening van de Body, Mind & Breath area, werd ook de entresol naast het 50-meterbad geopend. ‘’Ongeveer 15 jaar geleden is het 50-meterbad – mede door inspanningen van zwemvereniging DAW – volledig overkapt. Naast het 50-meterbad werd er een tribune gebouwd en is er een extra garderobe bijgekomen. Hierdoor ontstond er een ietwat loze ruimte wat tot op heden niet optimaal werd gebruikt’’, aldus Marcel Ruitenberg, locatieverantwoordelijke van de Hoornse Vaart. De entresol is daarom flink vernieuwd en in een totaal ander jasje gestoken. Er staan verschillende fitnessapparaten voor een perfecte warming-up. In het midden van de ruimte is er een interactieve vloer, waar kinderen tussen het zwemmen door gave games tegen elkaar kunnen spelen en tot slot is er een loungehoek aanwezig om lekker te relaxen met een drankje.


Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven