Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram
Datum: 06 november 2018

Banenzwemmen innovatief en interactief

Het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart wordt niet alleen door zwemverenigingen als training- en wedstrijdlocatie gebruikt, ook vele recreanten zijn hier dagelijks te vinden voor hun zwemtraining. Alkmaar Sport speelt hier op in: Boven het 50-meterbad heeft zij een innovatief LED-scherm bevestigd waarop zwemmers met behulp van een MyLaps transponder direct hun snelheid en het aantal gezwommen banen kunnen bijhouden.

Het LED-scherm werd onlangs geopend door Marcel Verhage, regelmatige banenzwemmer in het 50-meterbad. Hij zwom de eerste 100 metertijd in 1.54.69 seconden waarmee het scherm officieel in gebruik werd genomen. Marcel is dagelijks in het 50-meterbad te vinden om zijn conditie op peil te houden. "Geweldig, deze innovatie! Eerder zagen alleen de trainers de tijden op een computerscherm, nu kan ook de zwemmer ín het bad direct zijn of haar resultaat teruglezen. Het is goed om te weten of er nog vooruitgang is door de jaren heen," aldus de enthousiaste recreant tijdens de opening van het scherm. "Ervaring leert dat dit enorm motiveert en trainen een stuk leuker maakt." Trainingstijden kunnen ook thuis via een pc bekeken worden via Sporthive, https://sporthive.com/Practice/Details/3380.

MyLaps transponders
Zwemmers kunnen de MyLaps transponders niet alleen gebruiken tijdens hun trainingen in het 50-meterbad. De gemeente Alkmaar is uniek in Nederland doordat hier op meerdere locaties met dezelfde chip kan worden gesport. Naast het 50-meterbad kan er met de chip worden getraind op de wielerbaan in Sportpaleis Alkmaar, op de 400-meterbaan van ijsbaan De Meent Bauerfeind en bij het hardloopparcours in park de Groene Voet.

Gratis proberen
Klanten kunnen bij de receptie van zwembad Hoornse Vaart gratis een Mylaps chip lenen. Tegen inlevering van een identiteitsbewijs kunnen zwemmers de transponder uitproberen. Een transponder aanschaffen kan bij FortySix Sports in De Meent Bauerfeind of op www.Mylaps.com.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven