Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram
Scholen, kinderen, noord holland, noord-holland, alkmaar

Op dit moment is het niet mogelijk om in te schrijven voor het Red je Vriendje programma. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw programma met de daar bijhorende activiteiten. Bedankt voor uw begrip. 

Red je vriendje

"Alle kinderen in Nederland moeten kunnen fietsen, schaatsen en zwemmen,” zo zegt de gemiddelde Nederlander. Deze activiteiten zitten nu eenmaal in ons DNA.

Over het algemeen kunnen de meeste kinderen in groep 5 van de basisschool zwemmen (zwemdiploma A, B en eventueel C). Dat moet ook wel in ons waterrijke land. Helaas betekent een zwemdiploma niet dat er geen ongelukken meer gebeuren. Steeds vaker horen we in het nieuws dat kinderen in de problemen komen in de zee door een mui, te water raken met een fiets of door het ijs zakken. Maar wat doe je als je in zo een benarde situatie komt? En hoe red je bijvoorbeeld je vriendje? Alkmaar Sport biedt, samen met haar partners, het Red Je Vriendje programma gratis aan alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 aan.

Programma
De kinderen leren diverse survivaltechnieken waaronder ‘natte’ en ‘droge’ reddingen. Wat moet je doen als jij en je vriendje onverhoeds te water raken? Er zijn 4 onderdelen. Elk onderdeel duurt zo’n 20 min. Het programma is voor kinderen van de basisschool in de groepen 5, 6, 7 en 8 en wordt gegeven in het 25-meterbad en/of 50-meterbad. Het programma is bedoeld voor kinderen die in bezit zijn van een A-diploma.

Wanneer?
Tijdens de schoolperiode.
Dinsdag van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.15 tot 15.15 uur.
Donderdag van 11.00 tot 13.00 uur en van 13.15 tot 15.15 uur.
Vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur en van 13.15 tot 15.15 uur.

Aantal leerlingen
Per dagdeel kunnen maximaal twee klassen meedoen.

Kosten
Het programma wordt gratis aangeboden met dank aan de partners van Red je Vriendje.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Unive-logo-RGB.png
  • Logo Stadswerk 072.jpg
  • logo-reddingsbrigade.png
  • Logo_AlkmaarSport.png
  • decathlon.png
  • Variopool-new2015-logo.png

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven