Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

Start to Swim

Voor mensen die in hun vrije tijd aan hun conditie willen werken biedt zwembad Hoornse Vaart met het programma Start to Swim een sportieve uitdaging. Door middel van trainingsschema’s bouw je bij Start to Swim verantwoord aan een goede conditie.

Trainingsschema

Tijdens het vrijzwemmen kun je via een trainingsschema gaan zwemmen. Er is een grote verscheidenheid aan schema’s. Ze geven een leidraad bij de ontwikkeling van je conditie. Via een toezichthouder kun je bij het 25- en 50-meterbad een trainingsschema meenemen. Dit schema plak je op de kant zodat je vanuit het water het schema kunt afwerken.

Afstanden

Je kunt starten met afstanden van 500 meter en dit uitbreiden tot 3000 meter; er worden trainingsschema’s aangeboden voor de trainingsafstanden van 500 tot en met 3000 meter; er komt dan steeds 100 meter bij. In elke afstandscategorie worden 10 verschillende trainingsschema’s geboden.

Niveaus

Na het doorlopen van de 10 schema’s kun je door in het volgende niveau. Om te bepalen bij welk niveau je kunt beginnen zwem je de eerste keer 15 minuten achter elkaar. De afstand die je in 15 minuten haalt is de geschikte afstand om mee te beginnen.

Links

Voor meer informatie over de techniek achter de verschillende slagen kun je de volgende sites bezoeken: