Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Start to Swim

Voor mensen die in hun vrije tijd aan hun conditie willen werken biedt zwembad Hoornse Vaart met het programma Start to Swim een sportieve uitdaging. Door middel van trainingsschema’s bouw je bij Start to Swim verantwoord aan een goede conditie. Er komen verschillende slagen als borst- en rugcrawl, schoolslag en vlinderslag aan bod.

Trainingsschema

Tijdens het vrijzwemmen kunt u via een trainingsschema gaan zwemmen. Er is een grote verscheidenheid aan schema’s. Ze geven een leidraad bij de ontwikkeling van uw conditie. Via een toezichthouder kunt u bij het 25- en 50-meterbad een trainingsschema meenemen. Dit schema plakt u op de kant zodat u vanuit het water het schema kunt afwerken.

Afstanden

U kunt starten met afstanden van 500 meter en dit uitbreiden tot 3000 meter; er worden trainingsschema’s aangeboden voor de trainingsafstanden van 500 tot en met 3000 meter; er komt dan steeds 100 meter bij. In elke afstandscategorie worden 10 verschillende trainingsschema’s geboden.

Niveaus

Na het doorlopen van de 10 schema’s kun je door in het volgende niveau. Om te bepalen bij welk niveau u kunt beginnen zwemt u de eerste keer 15 minuten achter elkaar. De afstand die u in 15 minuten haalt is de geschikte afstand om mee te beginnen.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven