Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Aquajoggen

In zwembad Hoornse Vaart kunt u lessen in aquajoggen volgen. Aquajoggen laat zich het beste omschrijven als hardlopen in het water. Een groot voordeel van deze sport is dat de kans op sportblessures zeer klein is. Bij aquajoggen staat u in het water met een wetbelt om uw middel en maakt u loopbewegingen. Een wetbelt is een brede kunststof gordel met een groot drijfvermogen. Door de weerstand van het water gebruikt u meer energie dan op het droge. Uw spieren komen dus goed in actie, terwijl uw gewrichtsbelasting laag blijft. Aquajoggen is dus de ideale manier om uw conditie op peil te houden!

Lestijden aquajoggen

Lessen in aquajoggen worden in zowel zwembad Hoornse Vaart als zwembad De Hout gegeven. Elke les duurt 45 minuten. De lessen worden gegeven op de volgende tijden:

Hoornse Vaart (25-meterbad)Tijdstip
Dinsdag 09:45 uur - 10:30 uur
Woensdag 07:30 uur - 08:15 uur
Donderdag 09:45 uur - 10:30 uur
Vrijdag 10:00 uur - 10:45 uur


Een gemiste les mag in dezelfde week worden ingehaald, mits er plek is in de groep.

Tarieven aquajoggen

Voor € 59,50,- kunt u gedurende 10 weken 8 lessen aquajoggen volgen. Voor een losse les betaalt u € 8,90,-. Voor €16,- per week kunt u onbeperkt deelnemen aan Aquafitnesslessen én onbeperkt recreatief zwemmen op de uren dat het bad geopend is voor recreatief zwemmen. Betaling geschiedt per 4 weken, het abonnement bedraagt € 64,10,- per 4 weken.De lessen worden op een sportpas gezet, deze pas heeft een eenmalig aankoopprijs van € 5,-.

De voordelen van aquajoggen zijn:

  • Het lopen in water geeft circa twaalf keer meer weerstand. Naarmate u sneller beweegt wordt de weerstand groter.
  • U heeft geen last van de zwaartekracht, waardoor u minder snel blessures oploopt.
  • U hoeft uw eigen lichaamsgewicht niet als ballast te dragen; bij gewoon joggen dragen uw benen twee tot vier keer uw lichaamsgewicht.
  • Uw calorieverbruik ligt 40% hoger, waardoor een half uur aquajoggen gelijk staat aan anderhalf uur hardlopen.

Aquajoggen wordt ook gegeven in zwembad De Hout.