Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram
Scholen, kinderen, noord holland, noord-holland, alkmaar

Red je Vriendje

"Alle kinderen in Nederland moeten kunnen fietsen, schaatsen en zwemmen,” zo zegt de gemiddelde Nederlander. Deze activiteiten zitten nu eenmaal in ons DNA.

Over het algemeen kunnen de meeste kinderen in groep 5 van de basisschool zwemmen (zwemdiploma A, B en eventueel C). Dat moet ook wel in ons waterrijke land. Helaas betekent een zwemdiploma niet dat er geen ongelukken meer gebeuren. Steeds vaker horen we in het nieuws dat kinderen in de problemen komen in de zee door een mui, te water raken met een fiets of door het ijs zakken. Maar wat doe je als je in zo een benarde situatie komt? En hoe red je bijvoorbeeld je vriendje? Alkmaar Sport biedt, samen met haar partners, het Red je Vriendje programma aan alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 aan.

Programma

De kinderen leren diverse survivaltechnieken waaronder ‘natte’ en ‘droge’ reddingen. Wat moet je doen als jij en je vriendje onverhoeds te water raken? Er zijn 4 onderdelen. Elk onderdeel duurt zo’n 20 min. Het programma is voor kinderen van de basisschool in de groepen 5, 6, 7 en 8 en wordt gegeven in het 25-meterbad en/of 50-meterbad. Het programma is bedoeld voor kinderen die in bezit zijn van een A-diploma.

Wanneer

Red je Vriendje vindt plaats tijdens de schoolperiode op de onderstaande momenten.

Dag Tijd
Dinsdag *
12.15 - 14.15 uur *
Donderdag 12.15 - 14.15 uur
Vrijdag 11.15 - 13.15 uur


* Let op: tussen oktober 2022 en april 2023 vinden er geen Red je Vriendje lessen plaats op dinsdag.

Meer informatie

  • Aantal deelnemers: per dagdeel kunnen maximaal twee klassen meedoen.
  • Kosten: De kosten om deel te nemen aan het programma bedraagt € 2,- per leerling. U dient bij aankomst bij de receptie de € 2,- per leerling te betalen. 
Inschrijven!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • logo-reddingsbrigade.png
  • Logo_AlkmaarSport.png
  • 150205_logo-sportcomplex-HV-fc.jpg
  • Logo variopool.jpg

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven