Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Goed nieuws: we mogen de deuren weer voor u openen! Vanaf donderdag 19 november is ons zwembad weer geopend.
Reserveren voor ons zwembad verplicht. Hier vindt u een stappenplan voor het kopen van een ticket in de webshop. Ook vindt u hier een stappenplan voor het verplaatsen van uw ticket.

Het is verplicht om een ticket te kopen voor het banenzwemmen. Voor zwemmers met een abonnement is het verplicht om een plek te reserveren. Dit geldt ook voor aquafitness lessen.

Tickets kopen of plek reserveren:

Recreatief zwemmen is alleen mogelijk voor kinderen t/m 17 jaar (zonder ouders) die in het bezit zijn van een zwemdiploma. Het is niet toegestaan om banen te zwemmen in het 25-meterbad. De Waterspeeltuin en het Golfslagbad zijn van maandag t/m vrijdag gesloten.

Coronaprotocol

Update 3 december 2020

In het belang van de volksgezondheid, de gezondheid van zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers is er door de samenwerkende instanties een advies uitgebracht middels het protocol ‘Verantwoord zwemmen’. Binnen fase 2 van het protocol wordt er aan zwembaden de mogelijkheid geboden om onder strikte en verantwoorde voorwaarden open te gaan om mensen op een veilige manier te laten sporten en bewegen en aan hun gezondheid te laten werken.

Wij volgen de basisregels van het RIVM;

 • Was uw handen regelmatig;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Schud geen handen;
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten;
 • Blijf thuis als iemand in uw huishouden verkoudheidsklachten heeft i.c.m. koorts en/of benauwdheid;

Mondkapjesplicht
Vanaf 1 december 2020 geldt voor iedereen vanaf 13 jaar de landelijke verplichting om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Kom je dus vanaf die datum in een zwembadaccommodatie, vergeet dan je mondkapje niet. Lees meer over het gebruik van mondkapjes in sportcomplex Hoornse Vaart.

Douche en toiletgebruik
U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan de Hoornse Vaart thuis naar het toilet te gaan. U kunt bij gebruik van het toilet in het zwembad het toilet zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. De douches zijn gesloten, u wordt gevraagd om thuis te douchen.

Routing en omkleden

U wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. U kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines en gemeenschappelijke kleedruimtes. Uiteraard vragen wij u buiten de baden 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenschappelijk kleedruimtes worden in vakken ingedeeld van 1,5 meter. U wordt verzocht om geen kleding in wisselcabines of gemeenschappelijke kleedruimten achter te laten. Wij raden u aan om de kleding en waardevolle spullen op te bergen in een locker of op te hangen aan de daarvoor bestemde rekken. Na het zwemmen is het mogelijk om weer om te kleden, mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. 

Ticket verkoop

Sportpaspoorthouder

Voor u als Sportpaspoorthouder is er het een en ander gewijzigd wat betreft het kopen en reserveren van een ticket voor het banenzwemmen. Voorheen kon u een plek voor het banenzwemmen reserveren via de webshop. Nu dient u van tevoren verplicht een ticket te kopen (€1,80) wanneer u het zwembad wilt betreden. Wanneer u als Sportpaspoorthouder een ticket wilt kopen voor het banenzwemmen, dient u in te loggen met uw inloggegevens in de webshop van Alkmaar Sport. Als Sportpaspoorthouder betaalt u €1,80 voor een ticket. Het bedrag van het ticket betaalt u via iDeal of dit bedrag wordt afgeschreven van uw tegoed op uw Sportpas. Als u het bestelproces heeft afgerond, ontvangt u via de mail een QR-code. U kunt het zwembad betreden door de QR-code te scannen bij de tourniquets. Bent u door omstandigheden verhinderd om op de gereserveerde dag/tijd te komen, dan is het niet mogelijk om te annuleren. Het is daarentegen wél mogelijk om uw ticket te verplaatsen naar een andere dag/tijd. Dit is echter alleen mogelijk als er ook daadwerkelijk een dag/tijd vrij is in het reserveringssysteem.

Badenkaart en fitnessabonnementhouders

Wanneer u een badenkaart heeft of een fitnessabonnementhouder bent, kunt u een ticket voor het banenzwemmen reserveren via de webshop van Alkmaar Sport. In de webshop dient u in te loggen met uw inloggegevens. In de webshop selecteert u de optie ‘badenkaart’ of ‘fitnessabonnementhouder’. Als u het bestellingsproces heeft afgerond en uw bezoek is afgeschreven van de badenkaart, staat uw reservering vast. U kunt het zwembad betreden door uw Sportpas te scannen bij de tourniquets. Bent u door omstandigheden verhinderd om op de gereserveerde dag/tijd te komen, dan is het niet mogelijk om te annuleren. Het is daarentegen wél mogelijk om uw ticket te verplaatsen naar een andere dag/tijd. Dit is echter alleen mogelijk als er ook daadwerkelijk een dag/tijd vrij is in het reserveringssysteem.

Let op: eenmaal gekochte en gereserveerde kaarten worden niet gerestitueerd of verplaatst. Hier vindt u een stappenplan voor het kopen van een ticket in de webshop.

Overige informatie
Voor recreatief zwemmen, voor kinderen tot 18 jaar, zijn tickets verkrijgbaar bij de receptie. Indien u een los ticket koopt bij de receptie, verzoeken wij u om uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer) in te vullen. U wordt hier door onze medewerkers van de receptie op geattendeerd. Wanneer u het formulier niet invult, kunnen wij u helaas niet toelaten tot het zwembad. Wij registreren de gegevens van de bezoekers om bron- en contactonderzoek te doen bij een eventuele uitbraak van het Coronavirus. Uw gegevens blijven 4 weken in ons systeem staan. Na 4 weken worden uw gegevens automatisch verwijderd.

Bij binnenkomst van het sportcomplex ziet u banners staan met onze Coronarichtlijnen en de gezondheidscheck. Daarnaast hebben wij met waarschuwingstape vakken gemaakt in de kleedkamers om de anderhalve meter maatregel te waarborgen voor volwassenen. Tevens loopt er een Coronaverantwoordelijke rondom de zwembaden. Voor u en onze veiligheid beperken wij het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag zijn. Indien het te druk is, zullen wij extra bassins openen of de kaartverkoop stoppen.

Let op: horecavoorziening De Binnenvaart is op dit moment gesloten.

Banenzwemmen in het 50-meterbad

Per donderdag 19 november kunt u alleen komen banenzwemmen wanneer u hiervoor een reservering heeft gemaakt / ticket heeft gekocht. Tickets zijn te koop in de webshop, abonnementhouders kunnen een plek reserveren. U kunt een blok reserveren om 60 minuten te komen zwemmen. Daarna is er 15 minuten beschikbaar om om te kleden en het pand te verlaten.

Het 50-meterbad is als volgt ingedeeld:

Recreatief zwemmen

Het zwembad is uitsluitend geopend voor kinderen tot 18 jaar (géén ouders, géén kinderen zonder diploma). Hier vindt u de plattegrond met informatie over de routing.

Zwemles

Om Nederland veiliger te maken voor kinderen is zwemles ontzettend belangrijk. Sinds dinsdag 18 augustus hanteren wij een aangepast protocol voor de zwemlessen.

Aquafitness

Tijdens de aquafitnesslessen vinden er in hetzelfde bassin geen andere activiteiten plaats. Reserveren voor een les is verplicht. U kunt tickets reserveren of aanschaffen via de webshop. Zo bent u zeker van uw plek.

  Overige lessen

  Ouder- en kindzwemmen

  Er mogen maximaal 10 koppels deelnemen aan het Ouder en Kindzwemmen. Tickets kunnen worden gereserveerd via onze webshop

  Zwemles voor volwassenen
  Er mogen maximaal 16 deelnemers mee doen aan de zwemles voor volwassenen. Er zijn geen andere gebruikers, dus alle banen zijn beschikbaar. Een los ticket kan vooraf worden gereserveerd via onze webshop.

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

  Inschrijven