Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Coronaprotocol

In het belang van de volksgezondheid, de gezondheid van zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers is er door de samenwerkende instanties een advies uitgebracht middels het protocol ‘Verantwoord zwemmen’. Binnen fase 2 van het protocol wordt er aan zwembaden de mogelijkheid geboden om onder strikte en verantwoorde voorwaarden open te gaan om mensen op een veilige manier te laten sporten en bewegen en aan hun gezondheid te laten werken. 

Wij volgen de basisregels van het RIVM;

 • Was uw handen regelmatig;
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Schud geen handen;
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten;
 • Blijf thuis als iemand in uw huishouden verkoudheidsklachten heeft i.c.m. koorts en/of benauwdheid;

Douche en toiletgebruik
U wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan de Hoornse Vaart thuis naar het toilet te gaan. U kunt bij gebruik van het toilet in het zwembad het toilet zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. De douches zijn geopend voor banenzwemmers, aquasporters, recreatieve zwemmers en de mensen die deelnemen aan de overige zwemlessen zoals ouder- en kindzwemmen, slag- en conditietraining, etc. U kunt zowel voor als na het zwemmen gebruikmaken van de douches. Kinderen die ABC-zwemles volgen worden op dit moment nog gevraagd om thuis te douchen.

Routing en omkleden

U wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. U kunt voor en na het zwemmen gebruik maken van de wisselcabines en gemeenschappelijke kleedruimtes. Uiteraard vragen wij u buiten de baden 1,5 meter afstand van elkaar houden. De gemeenschappelijk kleedruimtes worden in vakken ingedeeld van 1,5 meter. U wordt verzocht om geen kleding in wisselcabines of gemeenschappelijke kleedruimten achter te laten. Wij raden u aan om de kleding en waardevolle spullen op te bergen in een locker of op te hangen aan de daarvoor bestemde rekken. Na het zwemmen is het mogelijk om weer om te kleden, mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. 

Ticket verkoop
Tickets worden verkocht online. Tickets voor recreatief zwemmen of banenzwemmen vindt u in de webshop. Ook tickets voor aquafitness zijn verkrijgbaar via onze webshop. De directe link vindt u bij de openingstijden én op de pagina met informatie over uw betreffende les. Daarnaast worden er tickets verkocht bij de receptie. Betaling kan alleen contactloos via de pin of mobiel.

Overige informatie
Indien u een los ticket koopt bij de receptie, verzoeken wij u om uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer) in te vullen. U wordt hier door onze medewerkers van de receptie op geattendeerd. Wanneer u het formulier niet invult, kunnen wij u helaas niet toelaten tot het zwembad. Wij registreren de gegevens van de bezoekers om bron- en contactonderzoek te doen bij een eventuele uitbraak van het Coronavirus. Uw gegevens blijven 4 weken in ons systeem staan. Na 4 weken worden uw gegevens automatisch verwijderd.

Bij binnenkomst van het sportcomplex ziet u banners staan met onze Coronarichtlijnen en de gezondheidscheck. Daarnaast hebben wij met waarschuwingstape vakken gemaakt in de kleedkamers om de anderhalve meter maatregel te waarborgen voor volwassenen. Tevens loopt er een Coronaverantwoordelijke rondom de zwembaden. U kunt de Coronaverantwoordelijke herkennen aan een geel hesje. Voor u en onze veiligheid beperken wij het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag zijn. Indien het te druk is, zullen wij extra bassins openen of de kaartverkoop stoppen.

Banenzwemmen in het 50-meterbad

Het 50-meterbad is als volgt ingedeeld:

Op dit moment is het 50-meterbad alleen toegankelijk voor volwassenen (18+) die banen komen trekken. 

Recreatief zwemmen

Het zwembad is uitsluitend geopend voor kinderen tot 18 jaar en voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Kinderen zonder diploma dienen begeleid te worden door een volwassene. Elke woensdag- en zaterdagmiddag organiseren wij gratis animatie. Hier vindt u de plattegrond met informatie over de routing.

ABC Zwemles tot 12 jaar

Om Nederland veiliger te maken voor kinderen is zwemles ontzettend belangrijk. Wij zijn daarom blij dat de kinderen in de zomervakantie hun lessen kunnen blijven vervolgen. Hier vindt u meer informatie over de zwemlessen. Daarnaast hanteren wij sinds dinsdag 18 augustus een aangepast omkleedprotocol. Tot slot legt Hielko Bollen, teamleider en onder meer verantwoordelijk voor de zwemlessen in een video uit wat de richtlijnen zijn met betrekking tot de zwemlessen. De video is te vinden via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=28IOq8y3-x0

Aquafitness

We hebben per activiteit gekeken naar de beschikbare ruimte en daar het maximaal aantal deelnemers op gebaseerd. Tijdens de aquafitnesslessen vinden er in hetzelfde bassin geen andere activiteiten plaats. Voor iedere les kunnen vooraf tickets worden aangeschaft of gereserveerd via de webshop. Zo bent u zeker van uw plek. De link naar de webshop is te vinden bij de algemene informatie over de les.

 • Aan FloatFit kunnen maximaal 20 deelnemers per les deelnemen. Tickets voor FloatFit kunnen alleen online worden aangeschaft
 • Aan de les Aquafit kunnen maximaal 40 mensen deelnemen
 • Aan een les Aquajoggen kunnen maximaal 40 mensen deelnemen.
 • Aan een les Aquarobics kunnen maximaal 40 mensen deelnemen.
 • Er mogen maximaal 40 deelnemers mee doen aan de les Slag- en conditietraining.
 • Er mogen maximaal 50 deelnemers mee doen aan de Borstcrawltraining.

Overige lessen

Zwangerschapszwemmen

Voor deze kwetsbare doelgroep zijn wij uitermate voorzichtig. Aan deze les mogen maximaal 40 dames deelnemen. Een los ticket kan worden aangeschaft via de webshop.

Ouder- en kindzwemmen

Tijdens het ouder- en kindzwemmen is het voor alle kinderen met hun vader of moeder goed mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Voor alle lessen (ouder- en kind, ouder- en baby) mogen er per les maximaal 20 koppels (1 kind, 1 ouder) deelnemen. Tijdens deze lessen vinden er in hetzelfde bassin geen andere activiteiten plaats. Tickets kunnen vooraf worden gereserveerd via onze webshop.

Zwemles voor volwassenen
Er mogen maximaal 16 deelnemers mee doen aan de zwemles voor volwassenen. Er zijn geen andere gebruikers, dus alle banen zijn beschikbaar. Een los ticket kan vooraf worden gereserveerd via onze webshop.


aangepast omkleedprotocol

aangepast omkleedprotocol