Contact   |   Volg ons TwitterFacebookInstagram
Volg ons TwitterFacebookInstagram

Aquajoggen

In zwembad Hoornse Vaart kunt u lessen in Aquajoggen volgen. Aquajoggen laat zich het beste omschrijven als hardlopen in het water. Een groot voordeel van deze sport is dat de kans op sportblessures zeer klein is. Bij Aquajoggen staat u in het water met een wetbelt om uw middel en maakt u loopbewegingen. Een wetbelt is een brede kunststof gordel met een groot drijfvermogen. Door de weerstand van het water gebruikt u meer energie dan op het droge. Uw spieren komen dus goed in actie, terwijl uw gewrichtsbelasting laag blijft. Aquajoggen is dus de ideale manier om uw conditie op peil te houden! Daarnaast heeft Aquajoggen nog vele voordelen:

  • Het lopen in water geeft circa twaalf keer meer weerstand. Naarmate u sneller beweegt wordt de weerstand groter.
  • U heeft geen last van de zwaartekracht, waardoor u minder snel blessures oploopt.
  • U hoeft uw eigen lichaamsgewicht niet als ballast te dragen; bij gewoon joggen dragen uw benen twee tot vier keer uw lichaamsgewicht.
  • Uw calorieverbruik ligt 40% hoger, waardoor een half uur Aquajoggen gelijk staat aan anderhalf uur hardlopen.

Dagen en tijden Aquajoggen

Aquajoggen vindt plaats op de onderstaande dagen en tijden.

Dag Tijd
Dinsdag 09.45 - 10.30 uur
Woensdag 07.30 - 08.15 uur
Donderdag 09.45 - 10.30 uur
Vrijdag 10.00 - 10.45 uur

Tarieven en meer informatie

Voor €65,- kunt u gedurende 10 weken 8 lessen Aquajoggen volgen. Een les duurt 45 minuten. Een losse les kost €9,70 Voor €16,- per week kunt u onbeperkt deelnemen aan de aquafitness lessen in zwembad Hoornse Vaart én onbeperkt recreatief zwemmen op de uren dat de baden geopend zijn voor recreatief zwemmen. Betaling geschiedt per 4 weken, het abonnement bedraagt €64,20 per 4 weken. De lessen worden op een sportpas gezet, deze pas heeft een eenmalig aankoopprijs van €5-. Aquajoggen wordt ook gegeven in zwembad De Hout.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle activiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven