Contact   |   Volg ons TwitterFacebook
Volg ons TwitterFacebook

DAW organiseert Masters wedstrijd in Hoornse Vaart

Datum: 07 april 2017

Op zondag 9 april organiseert DAW Alkmaar een masterswedstrijd in de Hoornse Vaart maar wat is masterszwemmen eigenlijk?

Masterszwemmen is zwemmen voor 20-plussers die werken aan conditieverbetering door zwemplezier. Onder masters vind je zwemmers die alleen hun conditie willen verbeteren door wekelijks één of meerdere keren te zwemmen, maar ook masters die pas beginnen met zwemmen en dit toch in wedstrijdverband willen doen. De grootste groep masters zijn zwemmers die altijd hebben gezwommen. Er zijn officiële KNZB Masterswedstrijden (nationaal en internationaal), waarbij je tegen leeftijdgenoten zwemt. De leeftijdsgroepen zijn ingedeeld per 5 jaar: 20-24 jaar, 25-29 jaar, 30-34 jaar enz... tot en met 100+! Iedereen kan meedoen, ook al heb je in je jeugdjaren nog nooit aan wedstrijden meegedaan. De regels en afstanden zijn bijna dezelfde als van wedstrijdzwemmen. Aan het programma van masters wedstrijden zijn echter ook gemengde estafettes (2 mannen / 2 vrouwen) toegevoegd. De leeftijdscategorieën voor de estafette wordt bepaald door de som van de leeftijden van elk team, waardoor zwemmers van zeer uiteenlopende leeftijden samen concurreren in hetzelfde team. Er zijn ook mastersdisciplines in waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen en openwaterzwemmen

"Men stopt niet met sporten omdat men ouder wordt, men wordt ouder omdat men stopt met sporten..."

Tijdens de wedstrijd van 9 april nemen 40 masters verenigingen deel met in totaal ruim 170 deelnemers. Na afloop is er voor de deelnemers en vrijwilligers die dat willen een buffet.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht